Gyártók Napokon belül megkezdődik a Volkswagen ID.4-esek kiszállítása

Napokon belül megkezdődik a Volkswagen ID.4-esek kiszállítása

autopro.hu/P.B. | 2021.03.19 14:18

Napokon belül megkezdődik a Volkswagen ID.4-esek kiszállítása

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az Egyesült Államokban néhány napja már megkezdődtek a kiszállítások, míg Európában hazai pályán, Németországban debütál az ID.4-es március 26-án. Eddig már 23 ezernél is több autója érkezett megrendelés Európában.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu már beszámolt, a Volkswagen célja, hogy az idén 150 ezer ID.4-est adjon el, míg a modell teljes életciklusa alatt kétmillió példány értékesítése a cél az elektromos, MEB platformra épült SUV-ból.

A 150 ezres idei volumenből már március végére sikerül teljesíteni csak Európában 23.500-at úgy, hogy csak március 26-án kezdik kiszállítani az autókat a kereskedésekbe és a vevőknek. A hazai debütálás mellett más európai országokban is az utakra kerülhet az első néhány ID.4-es még húsvét előtt.

A vásárlók dolgát segíti, hogy a Volkswagen a hagyományos értékesítése csatornák mellett számos online megoldást is biztosított az ügyfelek számára.

Felvette a kesztyűt a Volkswagen

A koronavírus-járvány a 2020-as év első felében más autógyártókhoz hasonlóan a Volkswagenre is nagy csapást mért, de az év második felében már növekvő eladásokat, javuló számokat ért el a vállalat. Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, bár eladásokban és bevételben is veszteséges évet zárt a Volkswagen Csoport, a negyedeik negyedév már sikeres volt a konszern számára.

Összességében a Volkswagen brand 300 ezer elektromos autót tervez értékesíteni az idei évben, ennek a fele lenne ID.4.-es, a maradék ID.3-as, Európában ID.5-ös, Kínában pedig ID.6-os lesz az év második felében. Emellett 150 ezer hibrid értékesítése is cél a német vállalat számára – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink