Gyártók Nagyszabású tesztbe kezdtek a Volkswagen dolgozói

Nagyszabású tesztbe kezdtek a Volkswagen dolgozói

autopro.hu/V.M. | 2020.06.23 15:17

Nagyszabású tesztbe kezdtek a Volkswagen dolgozói

Fotó: Volkswagen Newsroom

A következő hetekben a Volkswagen több lépcsőben összesen százötven ID.3-at fog átadni a zwickaui, a chemnitzi és a drezdai üzemek kiválasztott munkatársainak, hogy aztán az értékesítés szeptemberi kezdése előtt valós körülmények között tesztelhessék a Zwickauban készülő akkumulátoros elektromos típust.

Hirdetés

A VW azt reméli a nemrég kezdetét vett teszttől, hogy szeptember előtt több százezer kilométernyi anonimizált adatot fog tudni gyűjteni. Thomas Ulbrich, a VW márka igazgatótanácsának elektromobilitásért felelős tagja elmondta, hogy a tesztnek köszönhetően újabb lehetőséget kapnak a modell tökéletesítésére, a zwickaui egység munkavállalói pedig a gyártás mellett a technológia fejlesztéséhez is aktívan hozzájárulhatnak.

A százötven jármű tesztelőit húzással választották ki a három szászországi gyárban. Az autókban még nem a végleges szoftver dolgozik, a tesztciklus alatt azonban rendszeres frissítéseket fognak végezni.

Átalakulóban a gyárhálózat

A VW sajtóközleménye szerint a Zwickauban található üzemet az ID.3 gyártását előkészítendő Európa legnagyobb és legenergiatakarékosabb elektromosautó-gyárává alakították, amivel az egység a konszernen belül is úttörő szerephez jutott. Az ID.3 gyártása 2021-től Drezdában is el fog kezdődni, az emdeni, illetve a hannoveri termelőüzemekben pedig átalakítások folynak, hogy 2022-től bekapcsolódhassanak az elektromos modellek készítésébe.

Az ID.3 első, limitált szériás 30 ezer példányának kiszállítása szeptemberben fog elkezdődni. Az ID. modellcsalád következő tagja, az ID.4 tisztán elektromos SUV ugyancsak Zwickauban fog készülni, a tervek szerint még idéntől. Hasonlóan az ID.3-éhoz, a nagyobb modell gyártása is klímasemleges lesz.

Kiemelt Partnereink