Gyártók Hamarosan elstartol a Volkswagen ID.3 szállítása

Hamarosan elstartol a Volkswagen ID.3 szállítása

autopro.hu/H.J. | 2020.06.14 04:23

Hamarosan elstartol a Volkswagen ID.3 szállítása

Fotó: Volkswagen Newsroom

Hamarosan elindul az első generációs Volkswagen ID.3 modellek szállítása. A márka az elektromos autók mellé plusz szolgáltatásokat is kínál. Az ügyfelek többek közt egy olyan csoport tagjai lehetnek, ahol nemcsak a többi tulajdonossal, de magával a céggel is könnyen felvehetik a kapcsolatot, közelebb hozva a vállalatot az autótulajdonosokhoz.

Hirdetés

Azok, akik már korábban lefoglalták a modellt, két opció közül választhatnak. A korai szeptemberi szállítás mellett az ügyfelek az úgynevezett 1st Mover Club-nak is tagjai lehetnek. A csoportot az első generációs ID.3 család tulajdonosai alkotják. A tagság különféle kedvezményekkel jár és többek között egy különleges szoftverfrissítést is tartalmaz a következő évre vonatkozóan – a szeptemberben piacra dobott modellekben még nem fog működni az App Connect és a távolságmérő funkció, de az első opció kiválasztásával az ügyfelek számára automatikusan jár a frissítés.

Azok az ügyfelek, akik a második opciót választják, csak 2020 végén kapják meg autóikat – azonban minden lehetséges extra funkcióval felszerelve.

Jürgen Stackmann, a Volkswagen igazgatótanácsának tagja elmondta, hogy a klubtagságot minden ID.3 ügyfél automatikusan megkapja, a vállalat hálájának jeléül, hogy türelmesen vártak a modell debütálásáig. A szakember szerint a csoport a tulajdonosok közti tapasztalatcserét is szolgálja, emellett közvetlen kapcsolatot biztosít a vállalat felé. A Volkswagen pedig az ügyfelek tapasztalatait a további fejlesztésekhez használja fel.

Első, limitált kiadás három verzióban

Az ID.3 első, limitált számú kiadású modelljét a hátsó tengelyre felszerelt 150 kilowattos, 310 Nm nyomatékkal bíró elektromos motor hajtja. Az autó nulláról hatvanra 3,4 másodperc alatt gyorsul. Az ügyfelek három verzió közöl választhatnak, emellett a modell belső és külső színét is kiválaszthatják.

Az első generációs standard ID.3 Németországban 40 ezer euróért, azaz átszámítva 13,8 millió forintért kerül piacra. A modell a következő funkciókat kínálja: navigációs rendszer, DAB digitális rádió, “Air Care Climatronic” légkondicionáló rendszer kétzónás klímaberendezéssel, ülésfűtéssel és kormánykerék fűtéssel, első kartámaszok, hangvezérlés, belső világítás, 18 hüvelykes könnyűfém kerekek, valamint gyorstöltési opció 100 kilowatt egyenárammal vagy 11kilowatt váltóárammal.

Az első generációs ID.3 Plus ára 46 ezer euró körül alakul, ez átszámítva közel 15,9 millió forint. A standard beállítások mellett a modellben megtalálható egy visszapillantó kamerarendszer, a “Keyless Advanced” kulcsnélküli indítás funkció, egy középső konzol két további USB-C csatlakozással, 19 hüvelykes könnyűfém tárcsák és külső LED világítás dinamikus irányjelzővel.

A csúcskategóriás modell, az ID.3 1st Max piaci ára 50 ezer euró, azaz átszámítva mintegy 17,2 millió forint. Az autó extra funkciói között szerepel a kiterjesztett valóság technológiáját alkalmazó kijelző, két további hangszóró, masszázsfunkció az első ülésekben, egy nagy panorámatető és 20 hüvelykes könnyűfém kerekek. Emellett a „Travel Assist” sofőr asszisztens rendszer, beleértve a „Side Assist” sávváltó segéd és az „Emergency Assist” vészhelyzeti funkció, valamint a „Comfort” telefonos beállítás is megtalálható a Max-ban.

Milliók az e-mobilitásban

A Volkswagen-csoport 2024-ig 33 milliárd eurót tervez befektetni a környezetbarát technológiákba. Ebből 11 milliárd kizárólag a VW márka fejlesztéseit szolgálja, így a márka jó eséllyel indul, hogy az elektromos szegmens vezetőjévé váljon rövid időn belül – olvasható a Volkswagen sajtóoldalán.

Kiemelt Partnereink