Gyártók Nagyot ugrottak a Volvo eladásai

Nagyot ugrottak a Volvo eladásai

autopro.hu/P.B. | 2023.06.05 11:17

Nagyot ugrottak a Volvo eladásai

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

A svéd Volvo Cars jelentősen több autót tudott eladni idén májusban, mint egy évvel korábban. A jó eredmény főleg Európának és Kínának köszönhető, és közben az elektromos autók eladása is megugrott a cégnél.

A kínai Geely alá tartozó, de svéd székhelyű Volvo Cars június 5-ei bejelentése szerint 60.398 autót adott el májusba. Ez 31 százalékos emelkedést jelent el éves összevetésben. A közlemény szerint Európában negyven, Kínában 49 százalékkal nőttek az eladások tavaly májushoz képest, de még az Egyesült Államokban is 14 százalékos pluszt könyvelhetett el a Volvo.

Az autógyártó eladásaiban májusban megduplázódott a teljesen elektromos autók száma, az előző hónapban ugyanis globális szinten 10.826 elektromos autót értékesített a svéd cég – írja a Reuters.

A Volvo még áprilisban jelentette be, hogy az autói iránt jelentkező nagy kereslet miatt nem csökkenti az autók árát. A májusi számok egyelőre igazolni látszanak a cég politikáját.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink