Gyártók Nagyot ment a Bentley 2021-ben

Nagyot ment a Bentley 2021-ben

autopro.hu/V.M. | 2022.01.11 06:18

Nagyot ment a Bentley 2021-ben

Fotó: Bentley Newsroom

A Bentley brit luxusautó-gyártó az előző évben 14.659 járművet értékesített világszerte, új éves eladási rekordot állítva fel. A vállalat az eredményt részben a hibridek iránti kereslet növekedésének tulajdonítja.

A Bentley 2021-ben 31 százalékkal több járművet adott el, mint 2020-ban, amikor a koronavírus-járvány ellenére csakugyan megdöntötte korábbi értékesítési rekordját. Az OEM a nagymértékű növekedést a kínálata bővítésével, a fiatal modellpalettával, illetve a hibrid autói iránti fokozódó kereslettel magyarázza.

A márka eladásainak 40 százalékát adta a Bentayga SUV, amivel az a legnépszerűbb típusává vált. Az összes eladás 33 százalékát kitevő crossover után a kupé és kabrió kivitelekben kapható Continental GT-t keresték a legtöbben.

Feljövőben Kína

A Bentley vezető piaca 2021-ben is az amerikai kontinens volt, ahova az összes eladás közel harmada, 29 százaléka irányult. A régió országaiba az előző évinél 39 százalékkal több járművet szállított ki a gyártó.

Kína szorosan követte Amerikát: a Bentley leggyorsabban növekvő piaca az összes értékesítésből 28 százalékkal részesedett az elmúlt évben. A brand harmadik legnagyobb piaca, Európa 17 százalékkal járult hozzá az eladásokhoz.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, egy másik brit luxusautó-gyártó, az Aston Martin eladásai szintén jelentősen, 82 százalékkal emelkedtek 2021-ben.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink