Gyártók Nagyot lépett előre a Volvo

Nagyot lépett előre a Volvo

autopro.hu/P.B. | 2022.07.20 11:21

Nagyot lépett előre a Volvo

Fotó: Volvo Trucks Media

Remekül sikerült a Volvo (a svéd kézben maradt, haszongépjárműveket gyártó vállalat) második negyedéve. A magas bevételét elsősorban az áremelkedésnek köszönheti a cég, amely szinte minden elemzői várakozást felülmúlt.

Hirdetés

A Volvo két dologból tudott profitálni a második negyedévben: jelentősen több teherautót szállítottak ki, valamint a járműveket drágábban értékesítették, mint korábban. A cég bejelentése szerint a bevételük 31 százalékkal nőtt, elérve ezzel a 119 milliárd svéd koronát (11,3 milliárd euró). Az árfolyamhatásoktól megtisztítva a növekedés 20 százalékos volt, míg a speciális hatásoktól megtisztított üzemi eredmény több mint 40 százalékkal, bő 13,7 milliárd koronára nőtt.

A társaság ezzel mind az árbevétel, mind az üzemi eredmény tekintetében felülmúlta az elemzői várakozásokat. A részvényesek számára jó hír, hogy az egy részvényre jutó eredmény 4,38-ról 5,14 koronára nőtt – írja az Automobilwoche.

Az ellátási lánc folyamatos szűk keresztmetszeteit és a magasabb anyagárak miatti többletköltségeket a cég sikeresen fedte el a magasabb árakkal – mondta Martin Lundstedt, a Volvo haszongépjárműveket gyártó vállalatának vezérigazgatója

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink