Gyártók Nagyot javultak a Volkswagen amerikai eladásai

Nagyot javultak a Volkswagen amerikai eladásai

autopro.hu/P.B. | 2022.01.11 08:22

Nagyot javultak a Volkswagen amerikai eladásai

Fotó: Volkswagen US Media Site

A Volkswagen 2021-ben lényegesen több járművet tudott eladni az Egyesült Államokban, mint egy évvel korábban, ugyanakkor a VW emblémát viselő autók eladásai – hasonlóan az Audi számaihoz – jelentősen visszaestek az év utolsó negyedében.

Hirdetés

Bár a chiphiány igencsak megviselte a Volkswagen Csoportot is, aminek következében az utolsó negyedévben beestek a gyártó eladásai, a Volkswagen így is jelentősen több autót adott el 2021-ben amerikai piacon az eggyel korábbi évhez képest. A javuláshoz sokat tettek hozzá az olyan népszerű SUV-k, mint az Atlas és a Tiguan - ezekből 2021-ben összesen 375.030 példányt adott el az Egyesült Államokban a Volkswagen, jó 15 százalékkal többet, mint 2020-ban.

Az év végén azonban sokkal rosszabbul alakult az üzletmenet, mint az év korábbi szakaszaiban. Az utolsó negyedévben az eladások csaknem tizenegy százalékkal, 84.336 járműre estek vissza az előző év azonos időszakához képest. Az alapanyag-ellátás folyamatos szűk keresztmetszete és az ellátási láncok egyéb problémái, valamint a chiphiány jelentősen lelassították az amerikai autópiacot az elmúlt hónapokban – írja az Automobilwoche.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a szintén a Volkswagen Csoporthoz tartozó Audi eladásai is bezuhantak 2021 negyedik negyedévében az Egyesült Államok piacán.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink