Gyártók Mostantól elektromos SUV-t gyártanak Graz-ban

Mostantól elektromos SUV-t gyártanak Graz-ban

autopro.hu/P.B. | 2022.11.18 12:46

Mostantól elektromos SUV-t gyártanak Graz-ban

Fotó: Fisker

A terveknek megfelelően elkezdődött a Fisker Ocean elektromos SUV gyártása Ausztriában. A modellre a Fisker eddig több mint 63 ezer foglalást regisztrált, az összeszerelés pedig várhatóan csak jövőre fog igazán felpörögni.

A Fisker a gyártás megkezdéséről szóló közleményében nem részletezi, hogy az idén hány járművet építenek, 2023-ra azonban egy kifejezetten részletes tervet tettek közzé: az első negyedévére csak 300 legyártott autóval számolnak, a második negyedévre már több mint 8000, a harmadik negyedévre több mint 15 ezer darabot terveznek, a negyedik negyedévben közel húszezer autó készülhet a grazi gyárban.

A tervek szerint 2023-ban 42.400 Fisker Ocean gördülhet le a Magna gyártósorairól, az elektromos SUV-k több mint fele az utolsó negyedévben készül majd el. Ez valamivel egyébként kevesebb a korábbi terveknél, 2022 májusában ugyanis még 50 ezer autóval számolt a gyártó az első teljes gyártási évben.

2024-től a májusi információk szerint a termelést megháromszorozzák, évi 150 ezer autóra. Ahogy azt augusztusban bejelentették, az Ocean amerikai gyártását is fontolgatják – jegyzi meg az electrive.com.

Különleges példányokkal kezdenek

A Fisker Ocean ONE limitált speciális modelljével kezdődik a gyártás, amely júliusban került előértékesítésre, és 30 napon belül mind az 5000 darab elfogyott belőle. A most említett számokkal a második negyedév folyamán fejeződne be a speciális modell gyártása, majd a többi változat is megépülhet.

A modell csúcsváltozata Fisker Ocean Extreme lesz, ami kétmotoros összkerékhajtással és NMC kémiájú CATL cellákkal rendelkezik majd. A Sport alapmodell viszont elsőkerék-hajtással és LFP akkumulátorral érkezik.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink