Gyártók Most éri meg Teslát venni

Most éri meg Teslát venni

autopro.hu/B.A. | 2020.01.03 17:14

Most éri meg Teslát venni

Fotó: instagram.com/teslamotors/

Árcsökkenéssel kezd a Tesla Kínában. A Shanghaiban gyártottModel 3 szedánok árait 9 százalékkal csökkenti az elektromosautókat gyártó cég, a versenyképesség növelése érdekében.

Hirdetés

Az árcsökkentéssel a járművek ára 324 ezer jüanra, közel 46,5 ezer dollárra csökken, állami támogatással számolva pedig már 300 ezer jüan alá esik az ára. Ezzel a Tesla még közelebb került árban a kínai elektromos autókat gyártó versenytársakhoz, mint például a Xpeng Motor legutóbbi szedán modelljéhez, ami 240 ezer jüantól elérhető, míg a NIO elektromos SUV-jának alapára 358 ezer jüan. A Kínában gyártott modellek értékesítése január 7-én kezdődik – hangsúlyozta az Equilor Befektetési Zrt.

Heti ezer autó

Jelenleg hetente ezer járművet állítanak össze a kínai gyárban, az idén tervek szerint elérik a heti kétezer darabot, míg a végleges cél a heti háromezres gyártási mennyiség elérése lenne.

Rekord után céláremelés

Tegnap jelentős céláremelés érkezett a vállalatra, a Canaccord Genuity 515 dollárra emelte a 12 havi célárfolyamot, az ajánlásuk természetesen továbbra is vétel. Ennél csak egy magasabb célárfolyam van érvényben, 530 dolláron. Érdekesség, hogy a vállalatot követő 37 elemző közül mindössze 11-en ajánlják vételre a részvényt, vagy várnak felülteljesítést tőle. A történelmi rekordszintet a múlt héten állította be az árfolyam, 435 dollár felett.

Nyitókép: instagram.com/teslamotors/

Kiemelt Partnereink