Gyártók Milliószámra hívja vissza autóit a Nissan

Milliószámra hívja vissza autóit a Nissan

autopro.hu/P.B. | 2023.07.17 11:19

Milliószámra hívja vissza autóit a Nissan

Fotó: Nissan

Több különböző lehetséges hiba miatt mintegy 1,4 millió autót hív vissza a Nissan. A probléma három kontinenst – Ázsiát, Észak-Amerikát és Európát – is érint, emellett Japánban egy másik hibát is ki kell javítai az autókon.

Hatalmas visszahívási akcióba futott bele a Nissan: csaknem 1,4 millió jármű érintett a visszahívásban az Egyesült Államokban, Európában és Japánban – mondta a cég egy szóvivője július 15-én. Az érintett modellek közé tartozik a Note, a Kicks, a Serena és a Leaf is. Ezek közül a Note és a Leaf kifejezetten népszerűnek számít Európában.

A tájékoztatás szerint több probléma is megoldásra szorul a Nissan autóiban: többek között előfordult, hogy a tempomat lekapcsolása után hirtelen felgyorsultak az autók, vagy rövidzárlat miatt vezetés közben leállt a motor – írja az Automobilwoche.

A Nissan szóvivője elmondta, hogy a problémákkal összefüggő balesetről eddig nem érkezett jelentés. Az első hírek még 2,5 millió visszahívott autóról szóltak, a Nissan később felülvizsgálta az érintett járművek számát. Az 1,38 millió globálisan visszahívott autó mellett 6434 Aurát is visszahívnak Japánban a jobb fényszóró problémái miatt.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink