Gyártók Milliós visszahívást hirdetett a Toyota

Milliós visszahívást hirdetett a Toyota

autopro.hu/H.J. | 2018.09.12 11:01

Milliós visszahívást hirdetett a Toyota

A Toyota egymilliónál is több modelljét rendeli vissza szervizekbe Európában, Japánban, és Észak-Amerikában. A visszahívások oka a motorhuzal lehetséges meghibásodása, mely többek között a népszerű Prius hibridet is érinti.

A gyártó közlése szerint a teljesítményszabályozó egységhez csatlakozó kábelköteg érintkezhet a csatlakozási pontban lévő burkolattal. Ha a por a kábelkötegre vagy a burkolatra halmozódik fel, a vezetékek szigetelése pedig a jármű vibrációi miatt idővel elhasználódik, ez rövidzárlatot, majd akár tüzet is okozhat.

A probléma a 2015 júniusa és 2018 májusa között Japánban gyártott járműveket érinti, így magában foglalja a Prius és a C-HR plug-in verzióját, melyek aztán Japán, Európa, Ausztrália és más országok útjaira kerültek.

A 1,03 milliós visszahívás legalább fele Japánra vonatkozik, de az Egyesült Államokban is jelentős mennyiségű, 192 ezer problémás típus van forgalomban.

A Takata-légzsákokkal felszerelt, illetve a szivárgó benzintartályokkal rendelkező modellek visszahívása után a vállalat történetében a mostani eset az legsúlyosabb kényszerjavítási akció.

Kiemelt Partnereink