Gyártók MI-vel veszi elejét az ellátási zavaroknak a JLR

MI-vel veszi elejét az ellátási zavaroknak a JLR

autopro.hu/V.M. | 2023.06.20 06:18

MI-vel veszi elejét az ellátási zavaroknak a JLR

Fotó: Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover mesterséges intelligenciával kívánja felvenni a harcot az ellátási láncokban keletkező zavarokkal szemben, csökkentendő a potenciális jövőbeli alkatrészhiányok súlyosságát.

Hirdetés

Az indiai Tata Motors tulajdonában lévő brit autógyártó konszern rendszereibe az Everstream Analytics ellátási lánci kockázatelemző cég fogja integrálni saját mesterséges intelligencián alapuló megoldását.

A JLR szerint az új technológia lehetővé teszi majd számára az ellátási láncai valós idejű monitorozását, azáltal a termelés stabilitásának biztosítását. Közleményében az autógyártó továbbá kifejtette, hogy az Everstream fejlesztése már eddig is segített neki a kikötői zavarok kezelésében, azáltal a járművei kiszállításában.

Az Everstream technológiája az MI, a prediktív analitika, a gépi tanulás és az emberi megérzések kombinációjára épül a kibontakozó incidensek, mint természeti katasztrófák, sztrájkok, adatlopások vagy kereskedelmi viták felderítése érdekében – olvasható a Reuters beszámolójában.

A technológiában és az adatban bíznak

Az autógyártást és a beszállítói láncokat világszerte megbolygató világjárványt követően startupok és más vállalatok egyaránt az MI és a gépi tanulás ellátási zavarok feltérképezésére használatával kezdtek próbálkozi.

Mind az előbbi technológiákra épülő, mind az attól független megoldások közös jellemzője, hogy sok adatra van szükség működésükhöz, vagyis a zavarok ideje korán való észleléséhez. Ezt felismerve alapították autóipari vállalatok a Cofinity-X-et, amely megoldásai által az autóipari ellátási láncok teljes hosszában lehetségessé válik majd az adatmegosztás.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink