Gyártók Megvásárolta az INEOS a hambachi Smart-gyárat

Megvásárolta az INEOS a hambachi Smart-gyárat

autopro.hu/P.B. | 2020.12.09 11:23

Megvásárolta az INEOS a hambachi Smart-gyárat

Fotó: Daimler Media

Több hónapig tartó tárgyalások után a Daimler és az INEOS megegyezett az adásvétel feltételeiről, így a Hambachban található üzem a brit vállalathoz került. Ebben a gyárban készülnek a Smart modellek, melyek gyártása még nem fejeződik be.

Hirdetés

Korábban az autopro.hu is beszámolt róla, hogy az INEOS a nulláról kezdve fogna autógyártásba, a brit cég első modellje pedig a Grenadier névre hallgató SUV lesz. Akkor a vállalat olyan gyárakat keresett, ahol a válság miatt csökkenőben volt a gyártási volumen, ezek közé tartozott a Mercedes-Benz hambachi üzeme is, ahol a Smart EQ modellek készülnek.

Végül a Smart-gyár lett a befutó, hosszú tárgyalások után a két vállalat megállapodott egymással. A Smart EQ kétüléses verziójának kivezetéséig Hambachban az INEOS Grenadier és a Smart EQ párhuzamosan készül majd.

Jövőre indulhat a gyártás

James Ratcliffe, az INEOS vezetője elmondta, hogy Hambach egy kiváló lehetőség volt a cég számára a képzett munkaerő és a modern gyártósorok miatt, ezért mindenképpen ebben az üzemben szerették volna megkezdeni a Grenadier gyártását.

A tervek szerint a modell gyártása 2021 végén kezdődhet meg a hambachi létesítmény azon részén, amit eredetileg a Mercedes EQB modellnek szántak – írja az Automobilwoche.

A Daimler a nyáron jelentette be, hogy eladja a hambachi gyárát a termelés átalakításának részeként. Az egyelőre nem ismert, hogy meddig gyártják tovább a Smart EQ-t az üzemben, de a Geely-vel való együttműködés jegyében a Smart hosszabb távon Kínában készül majd. Az első kínai Smart megjelenése 2022-ben várható.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink