Gyártók Megvan, milyen akkut kap a Xiaomi első autója

Megvan, milyen akkut kap a Xiaomi első autója

autopro.hu/P.B. | 2022.08.19 09:22

Megvan, milyen akkut kap a Xiaomi első autója

Fotó: Mi Blog

A kínai okostelefon-gyártó, a Xiaomi sajtóértesülések szerint a CATL-t és a BYD-t választotta akkumulátor-beszállítóként első elektromos autójához. A jelentés szerint a Xiaomi két változatot tervez - 400 és 800 Voltos akkumulátorfeszültséggel - az első elektromos járművének akkumulátorából.

Hirdetés

A 400 Voltos változat a BYD Blade akkumulátorait használja majd LFP cellákkal, míg a 800 Voltos modell a CATL legújabb Qilin akkumulátorát kapja NCM cellákkal. Legalábbis erről számol be a 36kr kínai portál, amely jól beágyazott a kínai akkumulátoriparba.

Ugyanakkor a jelentésben nem szerepel a lehetséges szállítási mennyiség vagy időszak sem. Egyelőre azt sem tudni, mekkora lesz a Xiaomi elektromos autó akkumulátora. Korábbi hírek szerint a négy elektromos modell közül az első várhatóan 2024-ben jelenik meg a piacon.

A kétirányú stratégia lehetővé tenné a Xiaomi számára, hogy széles piacot szólítson meg a modellel. A BYD Blade akkumulátora viszonylag olcsónak tekinthető, de az LFP akkumulátorok nagy energiasűrűsége miatt még mindig megfelelő hatótávolságot tesz lehetővé. A CATL Qilin akkumulátora a cella-to-pack technológia harmadik generációja, amely szintén nagy energiasűrűséget tesz lehetővé – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink