Gyártók Megválasztották 2023 Év Buszát

Megválasztották 2023 Év Buszát

autopro.hu/P.B. | 2022.09.21 06:17

Megválasztották 2023 Év Buszát

Fotó: Pörge Béla

Az MAN Lion’s City E nyerte el a szakmai zsűri által megítélt díjat. Idén a 26 szakmai folyóirat szakújságíróiból álló zsűri az elektromos MAN-t, a 2020-as iF Design Award ipari terméktervezési díjat is bezsebelő MAN Lion’s City E-t választotta a nemzetközi Év Autóbusza (Bus of the Year) 2023 címre, amit a hannoveri IAA Transportation kiállítás nyitóeseményén jelentettek be.

Hirdetés

A szakmai zsűri a gyártók által az írországi tesztre elvitt autóbuszok listájából választotta ki a győztest. Az idei évben először csak elektromos buszok vettek részt a versenyen, az öt döntős a győztes MAN Lion’s City E mellett a török Karsan e-ATA, egy Higer Azure, egy Mercedes-Benz eCitaro, valamint az egyiptomi MCV modellje volt – számolt be a hírről a Magyarbusz Info.

Egy MAN Lion's City E a Hannover Messén nem sokkal azelőtt, hogy az Év Autóbuszának választották

Egy MAN Lion's City E a Hannover Messén nem sokkal azelőtt, hogy az Év Autóbuszának választották | Fotó: Pörge Béla

A Lion’s City E jelenleg szóló és csuklós változatban érhető el, de hamarosan bekerül a kínálatba egy 10,5 méteres midi változat is, ennek sorozatgyártása az MAN szerint 2023-ban indul. A Lion's City E család tagjait mind Lengyelországban gyártja a német OEM.

A busz Magyarországon is ismert, hiszen több teszten is bizonyított hazánkban szóló és csuklós Lion’s City E (az autopro.hu Budapesten és Székesfehérváron próbálta ki), Veszprém városában pedig öt darab ilyen jármű közlekedik a V-Busz szolgálatában.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink