Gyártók Megtizedeli munkaerejét a Nio

Megtizedeli munkaerejét a Nio

autopro.hu/V.R. | 2023.11.06 09:20

Megtizedeli munkaerejét a Nio

Fotó: NIO News

Az elektromos járműveket gyártó kínai Nio még ebben a hónapban 10 százalékkal tervezi csökkenteni alkalmazottai számát, mivel a növekvő versenyben a hatékonyságának javítására és a költségeinek csökkentésére törekszik.

Hirdetés

A kínai elektromosjármű-gyártó Nio azt tervezi, hogy novemberben a munkaerőállományának egytizedét leépíti, válaszolva a fokozódó versenyre, illetve részeként az erőforrások hatékonyabb felhasználására irányuló erőfeszítéseknek, amelyek a költségek csökkentésére irányulnak.

Az elektromos járművek iránti kereslet gyengült Kínában, mivel a fogyasztók a gazdaságosabb plug-in hibrideket részesítik előnyben, melyek eladásai 84,5 százalékkal nőttek az év első kilenc hónapjában, és ezzel olyan autógyártóknak segítettek piaci részesedést szerezni, mint a Li Auto és a BYD – írja a Reuters.

Árháború a piacon

Az amerikai Tesla által kirobbantott árháború az év elején maga alá gyűrte a tisztán elektromos autók gyártóinak profittermelését, ami fokozta a gyártók erőfeszítéseit a költségek lefaragására és a partnerségek kiépítésére, hogy túléljék a növekvő versenyt.

A Nio, amely az első fél évben tapasztalt értékesítési visszaesésből kilábalt, az idei év első kilenc hónapjában több, mint 100 ezer elektromos járművet értékesített, növekedése pedig 18 százalékkal felülmúlta a kínai elektromosjármű-gyártás ágazat növekedését.

Mindezek mellett a Nio az eladások növekedésének felgyorsítása érdekében egy európai kereskedői hálózat kiépítését is fontolgatja, hogy enyhítse a veszteségek által ránehezedő nyomást.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink