Gyártók Megszüntetné az e-autók gyártását egy üzemében a VW

Megszüntetné az e-autók gyártását egy üzemében a VW

autopro.hu/P.B. | 2023.09.18 17:19

Megszüntetné az e-autók gyártását egy üzemében a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen a hírek szerint több mint húsz év után le akarja állítani a járműgyártást Drezdában. A telephelyet azonban megtartaná a konszern, és a mintegy 300 dolgozót más feladatokkal látnák el - többek között az innovatív gyártás és a tesztelés területén.

Hirdetés

Befejezi a járműgyártást a 2002-ben megnyitott drezdai üzemében a Volkswagen német sajtóértesülések szerint, igaz, az Automobilwoche cikke nem említi, hogy mikor fejeződhet be végleg a járműgyártás a telephelyen. A gyárban több mint 150 ezer autó készült az elmúlt két évtizedben, igaz, tavaly mindössze 6500 Volkswagen ID.3 gördült le a drezdai gyártósorról. Korábban a Volkswagen e-Golf, Phaeton is itt készültek, ahogyan a Bentley Flying Spur is.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a csökkenő kereslet miatt a Volkswagen elbocsátásokat hajt végre a Drezdához közeli Zwickauban. Az Automobilwoche szerint a Volkswagen Csoport végleg megnyirbálja a műszakokat az e-autókat gyártó üzemben, és integrálja Zwickaut a Csoport gyártási szervezetébe – az üzem jelenleg a független „Volkswagen Sachsen GmbH” alá tartozik.

A német Manager Magazin már július közepén arról számolt be, hogy az elektromos autók iránti kereslet közelmúltban tapasztalható csökkenése különösen veszélyes a Volkswagen számára. Az akkori cikk szerint a zwickaui elektromosautó-gyár rendelésállománya az év elején valamivel 300 ezer autó alatt volt, júliusban azonban ennek a számnak a felére zsugorodott. A Handelsblattban szintén júliusban megjelent cikk szerint a Volkswagen nemcsak Németországban, hanem egész Európában is keresleti problémákkal küszködik elektromos modelljei esetében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink