Gyártók Dolgozókat küld el e-autós gyárából a VW

Dolgozókat küld el e-autós gyárából a VW

autopro.hu/V.M. | 2023.09.15 06:18

Dolgozókat küld el e-autós gyárából a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen csökkenti alkalmazottjai létszámát és átrendezi a műszakokat a csak elektromos autókat gyártó zwickaui gyárában - jelentette be a vállalat a jelenlegi piaci viszonyokra hivatkozva.

Hirdetés

Már a hivatalos közlés előtt szárnyra kelt a híresztelés, miszerint a németországi üzemben leépítésekre készül a Volkswagen az elektromos ID-modellcsalád iránti elégtelen kereslet miatt. Mint most kiderült, a korábbi hírek nem voltak alaptalanok.

A zwickaui üzemnek mintegy 2500 ideiglenes alkalmazottja van, akik közül 540 főt a VW fel kívánt venni fix idejű szerződéssel. A vállalat közlése szerint azonban 269 dolgozójának végül nem fogja tudni megadni ezt a lehetőséget.

„A Volkswagen továbbra is 100 százalékos meggyőződéssel halad az elektromobilitás útján…, azonban a jelen piaci viszonyok fényében nem tudunk meghosszabbítani 269 szerződést, melyek egy 12 hónapos periódus után hamarosan lejárnak” – idézi a vállalat szóvivőjét a Reuters.

Eredetileg nem akartak elbocsátásokat

A VW 2018-ban jelentette be, hogy 1,2 milliárd euróból tisztán elektromos autók gyártására állítja át a Zwickauban található, több mint 10 ezer főt foglalkoztató üzemét, ahol jelenleg a VW konszern három márkájának hat elektromos modellje készül. A VW azt is vállalta, hogy az elektromos hajtások kisebb munkaigényessége ellenére szinten tartja a dolgozók számát a termelési volumen növelésével.

Ugyanakkor a vállalat elektromos autóinak eladásait mostanra nem csak a konkurencia erősödése, hanem a magas infláció és az állami támogatások elapadása is visszafogják.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink