Gyártók Megkezdődött a nagyobb hatótávú Tesla Model 3 gyártása Kínában

Megkezdődött a nagyobb hatótávú Tesla Model 3 gyártása Kínában

autopro.hu/P.B. | 2020.05.19 16:19

Megkezdődött a nagyobb hatótávú Tesla Model 3 gyártása Kínában

Fotó: Tesla

Az új Model 3 kívülről ugyanúgy néz ki, mint az eddigi változatok, ám más akkumulátor kerül bele, ennek köszönhetően a hatótávolsága is nagyobb, mint a korábbi Model 3-nak, típusjele éppen ezért LR, ami az angol long range, azaz hosszú hatótáv rövidítése.

Hirdetés

Korábban az autopro.hu is beszámolt róla, hogy a Tesla sanghaji üzemében fel akarja futtatni a Model 3 gyártását, egyben 2020 második negyedévében a Model 3 LR és Performance változatainak gyártását is megkezdenék. A Tesla terve rendben halad, ugyanis május közepén megkezdődött a Long Range kivitel gyártása.

Az amerikai gyártó állítása szerint akár már júniusban kiszállíthatják az első elkészült Model 3 LR autókat a vevőknek.

Hosszabb hatótáv, eltérő akkumulátor

Míg a fremonti gyárban készülő Model 3-ba Panasonic akkumulátorok kerülnek, addig a kínai Teslák a CATL és a LG Chem akkumulátoraival lesznek felszerelve.

A Model 3 LR hatótávolsága a kínai kivitelben 650 kilométer, míg Európában, ahol csak az összkerékhajtású változat lesz elérhető, 530 kilométer.

Az autó ára valamelyest magasabb az előzetesen bejelentetthez képest: 339 ezer jüan helyett 344 ezerbe kerül az új Model 3 alapfelszereltséggel, ami 650 eurós drágulást jelent – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink