Gyártók Megkezdődhet a VW spanyol akkugyárának építése

Megkezdődhet a VW spanyol akkugyárának építése

autopro.hu/P.B. | 2022.11.09 14:19

Megkezdődhet a VW spanyol akkugyárának építése

Fotó: MTI

A Volkswagen Csoport spanyol egysége, a Seat egy elektromos járművek és akkumulátorok gyártására irányuló megaprojektet hajt végre, miután megoldott a projekt támogatásának kérdése. A Seat által vezetett projektben hatvan másik, a Volkswagenhez köthető vállalat is részt vesz.

Ahogyan az autopro.hu beszámolt róla, a Seat elsőre keveselte a spanyol állami támogatást, amit a kormányzat a projekthez biztosítani kívánt. A spanyol kormány 397,4 millió eurót adott a projektre az uniós világjárványi helyreállítási forrásokból, ami a legtöbb, amit a spanyol állam ad.

A Seat a kezdeti ellenkezés után mégis belefog a projektbe, ám az nem derült ki, hogy a finanszírozást növelték-e. A helyi média arról számolt be, hogy a regionális hatóságok további támogatásokat és kölcsönöket ajánlottak fel az akkumulátorgyár megépítéséhez.

A Volkswagen Csoport az akkugyár mellett villamosítja a martorelli és a pamplonai gyárait, ezzel komoly elektrifikációs központtá téve Spanyolországot. A projekt több ezer új munkahelyet teremt – írja a Reuters.

Spanyolország Németország mögött Európa második legnagyobb autógyártó országa, és azt tervezi, hogy az Európai Unió járványügyi segélyalapjait felhasználja iparának megerősítésére.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink