Gyártók Még nagyobb részesedést szerez Stroll az Aston Martinban

Még nagyobb részesedést szerez Stroll az Aston Martinban

autopro.hu/H.J. | 2020.03.18 11:18

Még nagyobb részesedést szerez Stroll az Aston Martinban

Lawrence Stroll a baloldalon | Fotó: twitter.com/allthecars

Januárban a Stroll befektetési alapja megállapodott, hogy 16,7 százalékos részesedést szerez az Aston Martinban 182 millió fontért – 4 fontos részvényárfolyamon. A koronavírus okozta bizonytalan piaci helyzet miatt azonban zuhant az Aston részvényárfolyama, mely a napokban 2 font alá is esett. Így még nagyobb tulajdonrészt szerezhet Stroll a cégben.

Mivel drámaian csökkent az Aston Martin részvényára, Lawrence Stroll és partnerei radikálisan átdolgozták a megállapodást, melynek következményeként 536 millió fontos tőkeemelést hajtanak végre. Emellett a Stroll Yew Tree nevű befektetési alapja 25 százalékkal nagyobb részesedést szerez a társaságban, részvényenként 2,25 font értékben.

Miután a gyártó részvényárfolyama a felére esett, az igazgatótanáccsal folytatott egyeztetéseket követően megegyeztek Lawrence Stroll-lal, hogy 17,6 százalék helyett 25 százalékos tulajdonrészt szerez a brit vállalatban.

Emellett a Yew Tree alap 75,5 millió font azonnali működőtőke-támogatással segíti az Astont a felülvizsgált befektetési ütemterv teljesítésében. Ez az eredeti tervekhez képest 20 millió font növekedést jelent.

Stroll egy nyilatkozatában elmondta, hogy jelentős változások történtek a globális piaci környezetben, de továbbra is elkötelezett amellett, hogy biztosítsa a vállalat számára szükséges pénzügyi forrásokat a továbblépéshez.

Hogyan érinti a járvány a vállalatot?

A koronavírus okozta lassulás az Aston vezetői szerint egyelőre nem érinti mélyen a vállalatot. Néhány beszállító – főleg Kínából – ugyan leállt, de ez a termelésre nincsen hatással, április elejéig még biztosítva van az ellátás. Az ázsiai piacon azonban visszaesett a kereslet a gyártó modelljei iránt – olvasható az Autocar oldalán.

Kiemelt Partnereink