Gyártók Még idén érkezik a Škoda Enyaq iV Coupé

Még idén érkezik a Škoda Enyaq iV Coupé

autopro.hu/P.B. | 2021.03.28 08:22

Még idén érkezik a Škoda Enyaq iV Coupé

Fotó: ŠKODA Storyboard

Bár még nem erősítette meg a gyártó, minden bizonnyal az Enyaq IV modellekkel egy gyártósoron, Mladá Boleslavban készül majd az Enyaq Iv Coupé. Egyelőre még semmi konkrét részletet nem árult el a Škoda az idei évben megjelenő autóról.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu beszámolt róla, a Škoda Auto autógyár nettó nyeresége 52 százalékkal 15,2 milliárd koronára csökkent tavaly, sőt, hazai pályán, Csehországban is 11,6 százalékkal estek a gyártó eladásai.

A számok ismertetésekor Martin Jahn, a Škoda eladásért és a marketingért felelős igazgatósági tagja elmondta, hogy 2021-ben az Enyaq iV kap egy új változatot, egy kupét, emellett a Kodiaq és Karoq is kap új változatot.

Kevés információt tudni róla

Egyelőre még semmi konkrét részletet nem árult el a Škoda az idei évben megjelenő Enyaq iV Coupéről. Az sem hivatalos, hogy ez a modell is Mladá Boleslavban fog készülni, de az electrive.com szerint nagyon valószínű, hogy így lesz – ugyanakkor nem tudni, hogy a coupé műszaki adatai miben térnek majd el az alapváltozattól.

Nem számít meglepőnek a modell idei piacra dobása, ugyanis már 2020-ban, az Enyaq iV megjelenésekor lehetett hallani ilyen tervekről.

Csehországban építhet akkumulátorgyárat a Volkswagen

A Škoda vezérigazgatója, Thomas Schäfer elmondta, hogy a Škoda nagyon szeretné, ha a Volkswagen tervezett hat akkumulátorgyára közül az egyik Csehországban épülne fel. Schäfer szerint a Škodának szüksége van egy akkumulátorgyárra, ráadásul Csehország földrajzi elhelyezkedése miatt a Volkswagen részéről is jó döntés lenne a helyszín – ráadásul lítium is található az országban.

A Volkswagen tervezett hat akkumulátorgyára közül egy Svédországban, egy Németországban, Slazgitterben, egy pedig Dél-Európában épül majd meg. A negyedik helyszín Közép-Kelet-Európában lesz, de ennél pontosabb lokáció nem ismert. A Csoport Csehország mellett Lengyelországban és Magyarországon is rendelkezik gyárral, így jó kérdés, hol épülhet meg az üzem, ahogy az ötödik és a hatodik akkumulátorgyár helyszíne is kérdéses.

Kiemelt Partnereink