Gyártók Máris bővíti német gyárát a Tesla

Máris bővíti német gyárát a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2022.05.09 08:19

Máris bővíti német gyárát a Tesla

Fotó: Twitter/ElonMusk

A Tesla mintegy 100 hektár földet szeretne vásárolni a grünheidei Gigafactory bővítésének céljából. Az üzem jelenleg 300 hektáron terül el, azaz viszonylag komoly bővítésről lenne szó – kérdés, milyen gyorsan valósulhat meg a beruházás.

Hirdetés

A brandenburgi tartományi kormány tájékoztatása szerint az amerikai elektromosautó-gyártó a Berlin melletti Grünheide-i telephely bővítését tervezi. Frauke Zelt, a helyi Környezetvédelmi Minisztérium szóvivője megerősítette a korábbi értesüléseket. A Tesla a már meglévő gyártól keletre mintegy 100 hektár területet akar vásárolni teherpályaudvar és tárolóhely céljára. A minisztérium közlése szerint konkrét ajánlatot még nem tett a vállalat.

A megvásárolni tervezett terület hat hektárja az Edis áramszolgáltatóé, a többi pedig Brandenburg tartományé. A Tesla egyelőre nem kommentálta a híresztelést.

Az eddig gyár harmadával bővülne

A Tesla telephelye eddig mintegy 300 hektáron terül el. Az üzemet március 22-én nyitotta meg ünnepélyes keretek között Olaf Scholz kancellár Elon Musk jelenlétében. A termelés első szakaszában évente 500 ezer jármű gördül le a gyártósorról. A cég tájékoztatása szerint azonban csak fokozatosan emelik fel a termelést – egyelőre nem tudni, mikor érik el ezt a számot.

Jelenleg még építés alatt áll a tervezett akkumulátorgyár, amelyben Musk saját, modern akkumulátorcellákat akar gyártani. Brandenburg állam márciusban hagyta jóvá az autó- és akkumulátorgyárat – jegyzi meg az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink