Gyártók Márciusban leplezi le új SUV-ját a Maserati

Márciusban leplezi le új SUV-ját a Maserati

autopro.hu/V.M. | 2022.02.16 12:18

Márciusban leplezi le új SUV-ját a Maserati

Fotó: Maserati Media Site

A Stellantis autóipari konszernhez tartozó Maserati bejelentette, hogy márciusban fog debütálni új szabadidőautója, a Grecale. A típust az eredeti tervek szerint már tavaly leleplezték volna, ám a chiphiány közbeszólt.

Hirdetés

A március 22-én esedékes bemutatót megelőzően a Maserati több fotót is megosztott az új típusról. A forma eltakarására szolgáló ragasztásokon olyan feliratok olvashatóak, melyek bizonyos műszaki jellemzőkre utalnak: ilyenek a colban kifejezve kétszámjegyű képátlóval rendelkező kijelzők, illetve az intelligens vezetéstámogató rendszer.

Pontos műszaki adatok még nem ismertek, mindazonáltal korábbi sajtóértesülések szerint a luxus SUV belső égésű motoros, hibrid és tisztán elektromos változatban is készülni fog.

Fotó: Maserati Media Site

A típust eredetileg tavaly novemberben mutatták volna be, ám a félvezetők hiánya miatt a leleplezést el kellett napolni. A gyártási helyszín valószínűleg a Stellantis közép-olaszországi Cassinóban található üzeme lesz, ahol az Alfa Romeo Stelvio crossovert és a Giulia szedánt is gyártják. A jövőben itt szerelhetik össze a Stelvio alá pozicionált Alfa Romeo Tonale SUV-t is – írja a Detroit News.

A Maserati tradicionálisan szelekről nevezi el autóit, ez igaz a Grecale-ra is, mely egy erős és hűvös mediterráni szélről kapja a nevét. A Grecale az olasz luxusmárka második SUV-ja lesz a nagyobbik Levante után.

Márciusban nem csak a Maserati sportos crossoverének leleplezésére lesz érdemes figyelni. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, ugyanebben a hónapban fog bemutatkozni a Volkswagen ID. Buzz, az ikonikus, ’50-es években gyártott Transporter modern kori újragondolása.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink