Gyártók Március közepén leplezi le e-kisbuszát a VW

Március közepén leplezi le e-kisbuszát a VW

autopro.hu/V.M. | 2022.02.14 17:22

Március közepén leplezi le e-kisbuszát a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen március közepén, az Egyesült Államokban fogja bemutatni ID. Buzz elektromos kisbuszának gyártásérett változatát. A német autógyártó várakozásai szerint az új jármű az egyik legnépszerűbb modellje lesz.

Hirdetés

A VW a texasi Austinban évente megrendezett South by Southwest művészeti konferencián és fesztiválon fogja leleplezni legújabb teljesen elektromos modelljét. A március 11. és 20. között megtartott eseményre ellátogatóknak, valamint Austin lakóinak alkalma lesz jobban is megismerni a járművet, ami a rendezvény ideje alatt a város több pontján is fel fog tűnni.

Az új kisbusz az ikonikus, ’50-es évektől gyártott Type 2 Transporter modern kori reinkarnációja. Éppen ezért a VW arra számít, hogy az egyik legnépszerűbb modellje lesz.

„A VW egy transzformatív módon ragadja magához a vezetést az elektromobilitásban, és az ID. Buzz debütálása a South by Southwesten egy újabb izgalmas bizonyítéka az előrehaladásunknak” – fogalmazott Scott Keogh, a VW Csoport amerikai ágának elnök-vezérigazgatója.

Egyelőre nem ismertek az új kisbusz műszaki adatai, a VW azonban innovatív megoldásokat ígér a sajtóközleményében.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink