Gyártók Március idusa meghozza az első KISS-t

Március idusa meghozza az első KISS-t

autopro.hu | 2020.01.31 13:23

Március idusa meghozza az első KISS-t

Fotó: MTI

Március 15-én először a cegléd–szolnoki vonalon utazhatunk az emeletes motorvonattal, áprilisban pedig már a váci elővárosi forgalomban is találkozhatunk a KISS-szel, értesült a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Az előzőekben ismertté vált tervekkel ellentétben kis csúszással nem februárban, hanem március 15-én vehetik brtokba az utasok a Stadler által gyártott első KISS motorvonatot, írta a napilap. Az első fázisban további tíz motorvonat áll forgalomba, áprilisban és májusban havonta egy, júniusban további hét, végül augusztusban áll forgalomba a tizenegyedik motorvonat.

Az első KISS motorvonat Budapest-Nyugati–Cegléd–Szolnok (100a), a második a Budapest-Nyugati–Vác–Szob (70 sz.) vasútvonalon fog közlekedni.

A lap értesülései szerint a leszállítás azért csúszik, mert a Stadler alvállakozóinál munkaerőhiánnyal küszködnek. A gyártást egy vis maior esemény is nehezítette: tavaly májusban Németországban az esőzések áradást okoztak, és a Stadler ajtóbeszállítójának kasseli gyára víz alá került, tette hozzá a lap.

Kiemelt Partnereink