Gyártók Március 5-én debütál az új magyar Suzuki

Március 5-én debütál az új magyar Suzuki

Gégény István | 2015.01.12 08:53

Március 5-én debütál az új magyar Suzuki

Hosszú technológiai felkészülés előzte meg a Vitara friss modelljének gyártását, s még idén is lesznek változtatások az esztergomi üzemben.

Hirdetés

Izgalmas és mozgalmas év volt a tavalyi a Magyar Suzuki életében, főként azért, mert szinte a teljes esztendőn átívelt az új Vitara gyártására való felkészülés - nyilatkozta szakportálunknak Ruska Viktória. A vállalat kommunikációs vezetője a sorozatgyártás hivatalos bejelentésének idejét is megjelölte: március 5-én nyomják meg szimbolikusan azt a bizonyos gombot, onnantól kezdődik majd a jármű piaci bevezetése is Európában.

Új taggal bővül a Magyarországon készülő modellek családja

Többször hírt adtunk a Suzuki esztergomi gyárának leállásáról - ezek a tervezett szünetek a karbantartás mellett az új modell termeléséhez kapcsolódó változtatások kivitelezését is szolgálták. Igen jelentős újításról lehet szó, hiszen tavaly nyáron, a téli szünetben is zajlott az előkészület, most, az új év kezdetén is várható hasonló munka, de még a sorozatgyártás megindulása után, augusztus környékén is beterveztek egy leállást.

Adódik a kérdés, vajon mi állhat a többlépcsős gyártástechnológiai fejlesztés hátterében. Ruska Viktória annyit közölt szerkesztőségünkkkel, hogy mivel az új modell technológiája komplexebb a korábbi autókénál, értelemszerűen ez a gyártásban is megjelenik majd. Erre pedig fel is kell készülniük a munkatársaknak.

A gyártási darabszám és a beruházás részletei kapcsán a kommunikációs vezető későbbre ígért tájékoztatást.

2013 szeptemberében jelen voltunk az SX4 S-Cross modell esztergomi sorozatgyártás-indítási ünnepségén, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök és Oszamu Szuzuki, a japán gyártó vezetője is részt vett.

Kiemelt Partnereink