Gyártók Már rendelhető a Mercedes-Benz EQV

Már rendelhető a Mercedes-Benz EQV

autopro.hu/V.M. | 2020.05.27 12:21

Már rendelhető a Mercedes-Benz EQV

Fotó: Daimler Global Media Site

Már előrendelhető a Mercedes-Benz tisztán elektromos járművekből álló EQ modellcsaládjának második tagja, az EQV kisbusz. A 90 kilowattórás akkumulátorral és 418 kilométeres hatótávolsággal rendelkező jármű az eVito, valamint az eSprinter után a márka harmadik elektromos hajtású furgonja.

Hirdetés

A 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű, normál és növelt tengelytávú kivitelben is kapható jármű első kerekeit legfeljebb 362 newtonméterrel mozgathatja a 204 lóerős elektromos motor. A maximális helykihasználás érdekében az alvázba integrált akkumulátor az első lökhárító bal oldalán elhelyezett csatlakozón keresztül tölthető. Kihasználva a maximális, 110 kilowattos töltési kapacitást, az energiatároló egység 45 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthető fel.

Leveszi a terhet a vezető válláról

A fékezési energia visszanyerésére szolgáló rekuperáció erőssége állítható. A megfelelő üzemmód választásával a rendszer a navigáció, a kamerák, illetve a vezetői segédrendszerek adatainak használatával folyamatosan, beavatkozás nélkül, az aktuális szituációnak megfelelően változtatja a rekuperáció erősségét.

A navigáció Elektromos Intelligencia funkciója pedig az akkumulátor aktuális töltöttsége, az időjárási adatok, valamint a töltőinfrastruktúra figyelembevételével tervezi meg úgy az utat, hogy közbeessen néhány töltőállomás, köztük lehetőleg villámtöltők is.

Jól variálható belső tér

Az EQV belsejében hat darab külön ülés is elhelyezhető, de lehetőség van a belső tér átrendezésére hét vagy nyolc személy szállítására. Az akkumulátor célszerű elhelyezésének köszönhetően emellett a csomagtér maximális befogadóképessége elérheti az 1410 litert is.

Az EQV a Daimler észak-spanyolországi Vitória városában található üzemében, a V-osztállyal és a Vito modellekkel egy gyártósoron fog készülni. Indulóára 71,4 ezer euró, ami többek között tartalmaz egy négy éves karbantartási csomagot és egy 160 ezer kilométeres vagy 8 éves garanciavállalást az akkumulátorra.

Kiemelt Partnereink