Gyártók Már mások is használhatják a Tesla töltőit

Már mások is használhatják a Tesla töltőit

autopro.hu/V.M. | 2021.11.04 06:18

Már mások is használhatják a Tesla töltőit

Fotó: Tesla Gallery

A Tesla, idáig első alkalommal megnyitotta töltőinek egy részét más márkájú elektromos autók előtt. A kaliforniai vállalat Hollandiában, egy pilot program keretében tette elérhetővé töltőhálózatát.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója már júliusban, egy Twitter-kommentre adott válaszában ígéretet tett rá, hogy a vállalat Supercharger töltőit idén megnyitják más gyártók járműveinek is. Akkor azonban a pontos időt és az érintett állomások számát nem közölte.

A most bejelentett tesztprogram tíz holland töltőállomást ölel fel. A nem Tesla tulajdonosok a gyártó saját appikációjával tudják használni a töltőket, melyeknél a program nyomán megnövekedett forgalmat az amerikai OEM folyamatosan mérni fogja – írja a Reuters.

A töltőkre a CCS, vagyis kombinált töltő rendszer szabvány szerint készült járművekkel lehet rácsatlakozni. Ilyen szabványt alkalmaz a BMW, a Daimler, a Volkswagen és a Ford is.

A Tesla a tesztprogram indításához hozzáfűzte: „Ez a lépés közvetlenül támogatja azon küldetésünket, hogy felgyorsítsuk a világ átállását a fenntartható energiára.”

Megkérik az árát

Azzal, hogy megnyitja az eddig kizárólag a saját vásárlóinak fenntartott töltőhálózatát, a Tesla bővíti a villanyautósok töltési lehetőségeit. Ugyanakkor azoknak, akik egy „idegen” márkájú jármű akkumulátorát akarják feltölteni a világ legértékesebb autógyártójának töltőinek egyikén, meg kell majd fizetniük azt az extra költséget, ami a töltőállomások utólagos adaptálása jelentett.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink