Gyártók Már kapható az új plug-in hibrid VW Golf

Már kapható az új plug-in hibrid VW Golf

autopro.hu/P.B. | 2020.08.26 11:21

Már kapható az új plug-in hibrid VW Golf

Fotó: Volkswagen Newsroom

A két új Golf 8 modell közül a kisebbik teljesítményű autó a Golf eHybrid, a nagyobb pedig az új Golf GTE nevet kapta. Németországban már mindkét 2019-ben bemutatott modell kapható, hamarosan pedig a többi országban is elérhetőek lesznek az új autók.

A Volkswagen ID sorozatának megjelenésével átalakult a Golfok jövője is. Természetesen nem szűnik meg a Volkswagen egyik legnépszerűbb és leghíresebb modellje, ám a jövőben elektromos Golfok nem lesznek. A 2019-ben bemutatott tervek szerint két plug-in hibrid, három lágyhibrid, két dízel és egy CNG-s modell alkotja majd a nyolcadik generációs Golfok családját.

A ráncfelvarrás után az új Golf kívülről nagyon hasonlít az ID családra, főleg a hasonló méretű ID.3-asra. Ugyanakkor az ID.3-as MEB platformra épül, a Golf pedig MQB alapokra. A Golf eHybrid kapható lesz úgynevezett „Style” felszereltséggel is.

Két új nyolcadikgenerációs Golf kapható már

Az első két változat, a két plug-in hibrid már kapható Németországban: a Golf eHybrid teljesítménye 150, a Golf GTE pedig 180 kilowatt. Előbbi modell induló ára 39.781, utóbbié pedig 41.667 euró, ám az árak tartalmaznak 16 százalék kedvezményt, amit a német kormány a koronavírus miatt biztosít az autóvásárlók számára.

A Volkswagen adatai szerint az eHybrid Golf 80 kilométert tud megtenni tisztán elektromos módban, míg a Golf GTE 62 kilométert. Az elektromos módra nemcsak a városi környezetben, hanem országúton is át lehet kapcsolni, az autó pedig jelzi, mikor melyik mód a gazdaságosabb – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink