Gyártók Már kapható a Hexagon csúcsterméke

Már kapható a Hexagon csúcsterméke

autopro.hu | 2019.10.28 16:01

Már kapható a Hexagon csúcsterméke

A Hexagon Manufacturing Intelligence a hordozható Absolute Arm mérőkar 2018-ban bemutatott új generációjához megjelentette az RS6 típusú csúcstechnológiájú 3D lézer szkennert.

z új szkenner a rendkívül magas sűrűségű pontfelhő adatokat nagy sebességgel és pontossággal képes begyűjteni. A SHINE – fejlett algoritmus készlet, amely alkalmassá teszi az RS6 szkennert, hogy a lézer szkennelés szélessége vagy a szkennelési képfrissítés csökkentése nélkül is a legmagasabb minőségi és részletgazdagsági beállítással mérhessen – bevezetése révén az RS6 a versenytársak szkennelési megoldásaihoz képest kiemelkedő mértékben javítja a termelékenységet.

Még nagyobb precizitású szkenner

Az RS6 közepes távolságban 150 milliméter széles szkennelési sávval büszkélkedhet, ami az Absolute Arm mérőkar előző generációs szkenneréhez képest minden egyes szkennelési mozdulatnál több, mint 30 százalékos felületi lefedettség növekedést jelent. A szkenner elődjénél háromszor gyorsabb, 300 Hertz képfrissítésű mérésre is képes, ennek köszönhetően a pontfelhő részletgazdagságának csökkentése nélkül is háromszoros sebességgel végezhető el a szkennelés.

„A nagy teljesítményű lézer szkennerekkel kapcsolatban gyakran az a probléma, hogy elképesztőnek tűnő beolvasási sebesség adatokat adnak meg a gyártók, viszont a valóságban alkalmazandó feltételek és beállítások mellett nyújtott teljesítmény már csak átlagosnak mondható” - mondta Anthony Vianna, az Absolute Arm rendszerekért felelős termékmenedzser. „Az RS6 esetében mi olyan szkennert tudunk adni a felhasználók kezébe, amely nem fog ilyen csalódást okozni. Új SHINE technológiánknak köszönhetően a felhasználók folyamatosan, és minden alkatrész esetében maximális sebesség és lézersáv szélesség beállítás mellett tudják elvégezni a szkennelést.”

Gyorsabb mint valaha

Az új SHINE technológia alkalmazásával az RS6 egyaránt gyorsabb, és egyszerűbben használható, mint a hasonló, egyéb szkennerek. Nem kell sok pontosságtól és felületi jellemzőktől függő összetett beállításkombinációt megtanulni; a SHINE segítségével az RS6 a képfrissítés, a szkennelési sáv szélessége vagy az adatminőség csökkentése nélkül is folyamatosan készen áll bármilyen anyag maximális pontosságú szkennelésére.

Az RS5 lézerszkennerhez hasonlóan az RS6 is másodpercek alatt teljesen eltávolítható a mérőkarról, így könnyebben mozgatható az éppen használaton kívüli eszköz. A többszöri felszerelhetőséget biztosító innovatív rendszernek köszönhetően ugyanilyen gyorsan vissza is lehet szerelni, és nem kell megismételni a kalibrálást, ha megint szükség van a szkennelési funkció használatára. Az RS6 a mérés beállítását egyszerűbbé tevő egyedi lézer célzóhálóval is rendelkezik. Az RS6 az új generációs Absolute Arm típusokba épített, a felhasználhatóságot elősegítő számos egyéb funkcióval kombinálva a könnyebb és jobb szkennelést veszi célkeresztbe.

Kiváló adatminőség felhasználói tudástól függetlenül

„Izgalmas ez a piaci bevezetés, mert a 7 tengelyes Absolute Arm mérőkar szkennelési teljesítményét a felhasználhatóság korlátozása nélkül tudjuk új szintre emelni”, mondta Stephan Amann, az Absolute Arm termékcsalád üzleti igazgatója. „Az volt a célunk, hogy olyan szkennert tudjunk kínálni a felhasználóknak, hogy a beállításokkal való bajlódás nélkül egyszerűen oda tudjanak állni a berendezéshez, és el tudják végezni a méréseket. Az akartuk, hogy az adatminőség kiváló legyen, függetlenül attól, hogy az adott felhasználó éppen mennyi tapasztalattal rendelkezik.”

Egy új 7 tengelyes Absolute Arm mérőkarral együtt komplett rendszerként, vagy egy már meglévő legutóbbi generációs 7 tengelyes Absolute Arm mérőkarra utólag felszerelhető változatként is megvásárolható. Tapintásos mérések végzésére is alkalmas.

Kiemelt Partnereink