Gyártók Már elektromos nyerges vontatót is kínál a Scania

Már elektromos nyerges vontatót is kínál a Scania

autopro.hu/V.M. | 2022.06.13 12:18

Már elektromos nyerges vontatót is kínál a Scania

Fotó: Scania Newsroom

A Scania regionális árufuvarozásra alkalmas tisztán elektromos teherautókat mutatott be. Ezek a 624 kilowattórás akkumulátoruknak köszönhetően több száz kilométert képesek megtenni egy töltéssel.

Az új akkumulátoros elektromos modellek 6x2 és 6x4 kerékképletű kivitelekben, valamint nyerges vontató kialakításban érhetőek el.

A Scania közleményében felhívja rá a figyelmet, hogy a hatótávolság a környezeti viszonyok és a konfiguráció függvényében változik, de egy nyerges vontató 80 kilométer/órás átlagos sebesség mellett 350 kilométert tehet meg egy töltéssel.

A svéd haszongépjármű-gyártó szerint az új típusokat olyan útvonalakon célszerű alkalmazni, ahol az indulás helyén vagy az úti célnál adott a töltési lehetőség. Hozzáteszi, hogy a vezető kötelező 45 perces pihenője alatti töltéssel kitolható a hatótávolság.

Az akkumulátor maximálisan 375 kilowatt teljesítménnyel tölthető, ami egy óra alatt 270-300 kilométer megtételéhez elég energia táplálását biztosítja. Az akkumulátoros elektromos hajtással a Scania 45 R és S típusok 410 kilowatt (560 lóerő) teljesítményt képesek leadni.

A már rendelhető, de még csak 2023 utolsó negyedévétől gyártott új elektromos tehergépjárművekkel a Scania tovább bővíti már meglévő e-teherautós modellportfólióját. Az OEM kínálatában eddig a 2020-ban bemutatott, városi használatra tervezett hibrid és akkumulátoros elektromos típusok voltak megtalálhatóak.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink