Gyártók Már az utakon vannak a VW elektromos kisbuszai

Már az utakon vannak a VW elektromos kisbuszai

autopro.hu/P.B. | 2022.11.16 06:19

Már az utakon vannak a VW elektromos kisbuszai

Fotó: Pörge Béla

Körülbelül fél évvel az előértékesítés megkezdése után az ID.Buzz és ID.Buzz Cargo már elérhető a Volkswagen márkakereskedőknél egész Németországban. A hannoveri ügyfélközpontban az első ügyfél átvette az első példányt.

Hirdetés

Az elsőként kiszállított példány egy ID.Buzz Cargo, amely egy helyi kisvállalkozáshoz került, és Hannoverben, illetve a város környékén fog dolgozni. A vevő a fenntarthatóság és a jó helykihasználás miatt döntött a modell mellett az átadón elhangzottak szerint. A vállalkozás a következő napokban töltődobozt is vásárol az autó mellé.

A tervek szerint a Volkswagen az idei évben 15 ezer ID.Buzz-t fog legyártani különböző változatokban a hannoveri üzemben. Azonban nem mindegyik jármű kerül az ügyfelekhez: az első 6000 jármű a kereskedők bemutatótermeibe kerül, utána jönnek az utcára kerülő példányok. Az elmúlt napokban egyre több fotó jelent meg a közösségi oldalakon ID.Buzz-okat szállító trélerekről, lassan minden német kereskedésbe eljut a modell, hiszen közben a magánszemélyek is elkezdhették átvenni az autójukat.

A Volkswagen május óta fogad megrendeléseket a MEB platformra épülő elektromos kisbuszra. A különböző változatok ára 45 és 65 ezer euró között mozog – írja az electrive.com.

A cég nem ad aktuális tájékoztatást a rendelési mennyiségről az első szállításról szóló közleményben. Azt azonban tudni, hogy szeptember közepéig 12.500 megrendelés érkezett a modellre, ezeknek több mint fele a Cargo változatra vonatkozott.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink