Gyártók Már a Tesla fő gyáregysége sem normál rend szerint működik

Már a Tesla fő gyáregysége sem normál rend szerint működik

autopro.hu/V.M. | 2020.03.18 14:17

Már a Tesla fő gyáregysége sem normál rend szerint működik

Fotó: teslamotorsinc.sharepoint.com

A járvány már az amerikai gyártó Alameda megyében található fremonti üzemét sem hagyta érintetlenül. Alameda egyike annak a hat kaliforniai megyének, mely a koronavírus elleni harc jegyében keddtől kezdődően új intézkedéseket léptetett életbe.

A három hétig tartó intézkedések részeként korlátozzák az utazásokat és a vállalatok tevékenységét, illetve azt tanácsolják a lakosoknak, hogy maradjanak otthon. A nem alapvető fontosságú feladatokat ellátó cégek, amelyekhez a Teslát is sorolják, csak bizonyos tevékenységeiket folytathatják, úgymint például a készletek szinten tartását vagy a dolgozói kifizetések teljesítését. A szabályok be nem tartása pénzbírságot és börtönbüntetést vonhat maga után.

Az egyelőre nem ismert, hogy az intézkedés pontosan hogyan is érinti a fremonti üzem működését. A tavaly körülbelül 415 ezer elektromos autót előállító gyárban több mint 10 ezren dolgoznak. Itt készül a Model Y is, aminek kiszállításai nemrég vették kezdetüket, és Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója szerint nagyobb népszerűségnek fog örvendeni, mint a márka összes eddigi típusa együttvéve.

További rossz hír lehet a Tesla számára, hogy Kalifornia állam jelenleg üzembezárási irányelvek kidolgozását végzi, melyek elkészülte a következő napokban várható – írta meg a Reuters.

Kiemelt Partnereink