Gyártók Létrejött a Xiaomi elektromos autó üzletága

Létrejött a Xiaomi elektromos autó üzletága

autopro.hu/V.M. | 2021.09.01 11:20

Létrejött a Xiaomi elektromos autó üzletága

Fotó: Mi Blog

A kínai Xiaomi bejegyeztette az elektromos hajtású autók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó leányvállalatát Xiaomi EV néven. Ezzel az okostelefonokat készítő vállalat egy lépéssel közelebb került autóipari ambícióinak teljesítéséhez.

Hirdetés

A Xiaomi elnök-vezérigazgatója, Lei Jun még március végén jelentette be, hogy a Xiaomi egy új üzletággal kíván megjelenni a villanyautók szegmensében, aminek érdekében tíz éven belül tízmilliárd dollárt fognak befektetni.

A Xiaomi hivatalos közleménye szerint az új leányvállalat mintegy 1,5 milliárd dollár kezdőtőkével indul, jogi képviseletét Lei Jun fogja ellátni. A márciusi bejelentést követő mintegy öt hónapban több mint 20 ezer ember jelentkezett a most is bővülő autóipari csapatba, amit jelenleg körülbelül háromszáz fő alkot.

Sok minden történt az elmúlt hónapokban

Az elmúlt közel fél évben a vásárlók igényeinek és az autóipari ellátási lánc jobb megismerése érdekében több mint kétezer interjút készített és tíznél is több partnernél tett látogatást a Xiaomi villanyautós csapata. Továbbá még augusztus 25-én a Xiaomi bejelentette, hogy felvásárolja a Deepmotion Tech autonóm technológiai céget.

Az továbbra sem ismert, hogy a Xiaomi, ami például az Apple-höz vagy a Huawei-hez hasonlóan a villanyautók egyszerűbb felépítését kihasználva törne be az autógyártásba, pontosan mikor és milyen járművel lépne piacra. Korábbi sajtóértesülések szerint egy nagy tömegek számára elérhető modell lesz az első fejlesztés.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink