Gyártók Lemondott a győri Audi szakszervezetének elnöksége

Lemondott a győri Audi szakszervezetének elnöksége

autopro.hu/V.M. | 2023.11.15 11:16

Lemondott a győri Audi szakszervezetének elnöksége

Fotó: Audi Hungaria Zrt.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) elnöksége rendkívüli bizalmi értekezletet tartott szeptember 14-én, kedden, azt követően, hogy kettő tagját letartóztatta a rendőrség sikkasztás gyanúja miatt. Az értekezleten az elnökségi tagok lemondtak tisztségükről.

Hirdetés

Az elnökség őrizetbe vett tagjai az AHFSZ 2020-as pénzügyi évről szóló beszámolóját kétszer adták le, az első változatban 92,6 millió forint veszteség, míg a másodikban már 93 ezer forint nyereség szerepelt. A változás annak eredménye volt, hogy az anyagjellegű kiadások összegét 92,7 millió forinttal csökkentették. A 2021-es beszámolót már kétszer módosították, úgy hogy az első és a harmadik változatban feltűntetett veszteség között 130 millió forint különbség volt.

Az AFHSZ 24.hu által idézett közleménye szerint a bizalmi értekezleten két tagot kizártak a szakszervezetből, továbbá az elnökség „ügyvédi megbízást adott polgárjogi igény érvényesítésére, amely során mindent megtesz az eltulajdonított vagyon megtérítésére.”

A szakszervezet továbbá közölte, hogy az anyagi helyzet felmérése céljából tájékoztatást kértek az érintett pénzintézetektől, akik szerint az AFHSZ vagyona több mint 900 millió forintra tehető.

Hogy biztosítsák a szakszervezet további működését, a bizalmi értekezlet végén az elnökségi tagok tisztújító választással egyenként lemondtak posztjukról.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink