Gyártók Lehull a lepel a második elektromos Lotus-ról

Lehull a lepel a második elektromos Lotus-ról

autopro.hu/P.B. | 2022.03.30 17:22

Lehull a lepel a második elektromos Lotus-ról

Fotó: Lotus

Az Eletre nevet kapó SUV a Lotus második elektromos modellje - ami a gyártó megnevezése szerint egy „hiper SUV”. A 800 voltos platformra épülő járművet Kínában, Vuhanban gyártja a Lotus, a tervek szerint 2023-ban kerülnek utcára a modell első példányai.

Az Eletre a Lotus Electric Premium Architecture (EPA) 800 voltos platformjára épül, az akkumulátor energiatartalma pedig 100 kilowattóra felett lesz, de pontosabban még nem ismert a paraméter. A pontos hatótávolságot sem lehet még tudni, de a Lotus célja a WLTP szabvány szerint 500-600 kilométer közötti érték.

Az autó összkerékhajtással rendelkezik majd, teljesítménye pedig 441 kilowatt lesz. A Lotus szerint ennek lehetővé kell tennie, hogy az Eletre álló helyzetből kevesebb mint három másodperc alatt 100 kilométer/órára gyorsuljon. A Geely alá tartozó márka egyelőre nem közölt további részleteket a motorokról. A vezetést támogató rendszerekkel kapcsolatban is sok még a kérdőjel, de a legmodernebb megoldásokat ígéri a cég.

A maximális egyenáramú töltés a Lotus közleménye szerint akár 350 kilowattos is lehet, amivel 20 perc alatt akár 400 kilométeres hatótávolságra elegendő töltöttség is elérhető. Emellett egy 22 kilowattos fedélzeti töltő is beépítésre kerül.

Lapos SUV

Az Eletre ugyan terepjáróként kerül bevezetésre, ám ettől még nem szakít a gyártója sportautók terén szerzett hagyományaival, és így az első elektromos Lotus, az Evija egyes látványelemeit is átveszi. Egy SUV-hoz képest egyébként is alacsony az 1630 milliméteres magasság, de a kéttónusú, felül és legalul fekete, közte sárga fényezés tovább erősíti a laposság benyomását.

Fotó: Lotus

Az 5100 milliméteres hosszúság és a 3020 milliméteres tengelytáv is hozzájárul ehhez az érzéshez, míg a nagy kerekek a sportos megjelenést erősítik. Ugyanakkor profilból a SUV-hatás az erősebb, kifejezetten markáns az autó kinézete szemből.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink