Gyártók Legördült az első Infiniti Q50 a gyártósorról

Legördült az első Infiniti Q50 a gyártósorról

autopro.hu/B.Cs. | 2013.05.15 07:43

Legördült az első Infiniti Q50 a gyártósorról

Legördült az első Infiniti Q50 prémium sport szedán a Tochigi üzem gyártósoráról. A hivatalos ceremónia Carlos Ghosn, a Nissan elnöke és Johan de Nysschen, az Infiniti elnöke jelenlétében zajlott.

A Q50 az első az Infiniti újgenerációs járműveinek sorában, a kocsi a detroiti Észak Amerikai Autó Show alkalmával mutatkozott be januárban. Ghosn nagyrabecsülését fejezte ki a Tochigi üzem csapatának, kiemelve az autógyártásban elismerést érdemlő teljesítményüket és szakértelmüket.

Johan de Nysschen és Carlos Ghosn a gyárban

„A tudásuknak és a teljesítmény folyamatos fejlesztésére való törekvésüknek hála a Tochigi üzem évek óta világszerte elismerésnek örvend a legkiválóbb minőségű járművek gyártásáért. Évről évre a Tochigi új mércét állít fel a minőségi autógyártásban.” – mondta Ghosn. „A Q50-nel a Tochigi csapat újra megmutatta a képességeit és szakértelmét, ezzel is bizonyítva a japán monozukuri, tehát a termelés művészetének erejét.”

A háromszoros Forma 1-es világbajnok Sebastian Vettel aktív szerepet játszott a Q50 tesztelésében és értékelésében az Infiniti teljesítményigazgatójaként. „Gratulálok az első elkészült Q50-hez. Boldog vagyok, hogy részese lehettem a Q50 fejlesztésének, és nagyon boldog születésnapot, és sok jövőbeli sikert kívánok!” – mondta videó-üzenetében, amelyben a Tochigi üzem csapatának gratulált.

A Q50 nyáron kerül a márkakereskedésekbe, és megvásárolható lesz a V6-os 3.5 literes benzin-elektromos, illetve a 2.2 literes négyhengeres dízelmotorral.

Kiemelt Partnereink