Gyártók Lebutítja régebbi modelljeit a Nissan

Lebutítja régebbi modelljeit a Nissan

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.05 09:19

Lebutítja régebbi modelljeit a Nissan

Fotó: Nissan

A Nissan Leaf elektromos autók tulajdonosai azzal vádolták a céget, hogy „kidobja úttörőit", miután bejelentette, hogy a régebbi járműveken nem fog működni az alkalmazásuk.

A cég szerint az alkalmazás – amely lehetővé teszi az olyan funkciók használatát, mint például a fűtés távvezérlését – azért áll le, mert az Egyesült Királyság 2G hálózatát kikapcsolják. Az ügyfelek azonban dühösen reagáltak, és azt mondták, hogy nem számítottak az alkalmazás visszavonására. A szakértők arra számítanak, hogy a probléma a piac növekedésével egyre több elektromos járművet érint majd. A 2016 előtt gyártott Nissan Leaf és e-NV200 autók közül mintegy háromezret érint az alkalmazás visszavonása. Ezek a régebbi járművek 2G-s vezérlőegységekkel vannak felszerelve, amelyek kommunikálnak az alkalmazással.

A Nissan a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy: „a NissanConnect e-autós alkalmazás, amely jelenleg a 2016-ig gyártott Nissan Leaf és e-NV200 járművekhez kapcsolódik, 2024. április 1-jétől leáll a 2G technológia leállására való felkészülés miatt. A tulajdonosok azonban továbbra is használhatják majd az olyan kulcsfontosságú funkciókat, mint a klímavezérlés időzítője és a töltési időzítő, közvetlenül az autójuk navigációs rendszeréből"

Azért is váltott ki indulatokat a bejelentés, mivel egyrészt nagyon hamar állítják le az alkalmazást, másrészt sok vevőnek az, hogy az applikáció távoli hozzáférése az olyan funkciókhoz, mint az autó fűtése vagy a távoli töltés olcsóbb időpontokban fontos eladási szempont volt, amikor megvették az autót – írja a BBC.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink