Gyártók Leállította oroszországi termelését a Stellantis

Leállította oroszországi termelését a Stellantis

autopro.hu/V.M. | 2022.04.20 11:20

Leállította oroszországi termelését a Stellantis

Fotó: Stellantis

A világ negyedik legnagyobb autógyártója, a Stellantis felfüggesztette termelését oroszországi gyárában tekintettel a logisztikai nehézségekre és a szankciók egyre kiterjedtebbé válására.

Hirdetés

A Stellantis a Moszkvától délnyugatra fekvő Kalugában működtet egy furgonokat készítő gyárat a Mitsubishivel közösen. A japán partner még április első felében leállította termelését az üzemben.

Közleményében a Stellantis kifejti, hogy a nyugati büntető intézkedések ellenében Moszkva által bevezetett szankcióik és a logisztikai zavarok miatt kénytelen szüneteltetni a termelést.

A kalugai egység 2700 dolgozónak nyújt megélhetést. Számukra a Stellantis az előre nem látható időtartamú leállás alatt továbbra is folyósítani fogja a fizetésüket.

A kalugai üzem az orosz-ukrán háború kitörése óta csak az orosz piacra gyártott, ugyanis a Stellantis a konfliktusra reagálva már korábban leállította az oroszországi exportot és importot. A konszern emellett a helyi beruházások befagyasztásáról is döntött – írta meg a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink