Gyártók Leállítja több népszerű modellje kiszállítását a Toyota

Leállítja több népszerű modellje kiszállítását a Toyota

autopro.hu/P.B. | 2024.01.29 09:19

Leállítja több népszerű modellje kiszállítását a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota Motor bejelentette, hogy felfüggeszti egyes modellek - köztük a népszerű Hilux pickup és a Land Cruiser SUV - szállítását, miután szabálytalanságokat találtak a Toyota Industries leányvállalata által kifejlesztett dízelmotorok tanúsítási tesztjein.

Egy speciális vizsgálóbizottság szabálytalanságokat talált a Toyota által használt három dízelmotor lóerőteljesítmény-vizsgálata során. A Toyota szerint tíz modellbe építik be az érintett motorokat világszerte. Köztük volt a Hiace furgon, a Fortuner SUV, az Innova és a Lexus márkájú LX500D SUV – közölte az autógyártó. Valamint a már említett Hilux és Land Cruiser is a legnépszerűbb Toyoták közül.

A Toyota Industries elmondta, hogy a 2023. március 31-ig tartó pénzügyi év során körülbelül 840 ezer érintett gépjárműmotort adott el. A Toyota szóvivője nem tudta azonnal megmondani, hány érintett járművet adott el az autógyártó az évek során.

A japán OEM elmondta, hogy a vizsgálat megállapította, hogy a lóerőteljesítmény tesztelése során használt elektronikus vezérlőegységek eltérnek a motorgyártás során használtaktól.

A Toyota Industries részvényei nem sokkal a hír után negatív tartományba süllyedtek, a Toyota Motor részvényei pluszban zártak – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink