Gyártók Leáll az Opel és a Citroën spanyol gyára

Leáll az Opel és a Citroën spanyol gyára

autopro.hu/P.B. | 2022.08.26 11:23

Leáll az Opel és a Citroën spanyol gyára

Fotó: Stellantis

A félvezetők hiánya még korántsem ért véget a Stellantisnál. A spanyolországi Zaragoza melletti Figueruelasban lévő üzemben chiphiány miatt további értesítésig le kell állítani a termelést.

A spanyolországi Zaragoza melletti Figueruelasban található Stellantis-gyárban az Opel és a Citroën egyes modelljei készülnek. A chiphiány miatt további értesítésig le kell állítani a gyártását – adta hírül az Automobilwoche augusztus 25-én este.

Az üzemben készül az Opel Crossland és a Citroën C3 Aircross modell. A gyár vezetése közölte, hogy a csütörtök éjszakai műszakkal kezdődően egyelőre öt műszakot töröltek, de a leállás időtartamát nem határozták meg.

„Egy sürgős és előre nem látható ellátási probléma miatt le kellett mondanunk ezeket a műszakokat” - közölte a vállalat.

Ahogyan arról az autopro.hu beszámolt, a Stellantis Franciaországban is kénytelen volt leállítani egy gyárát, szintén a chiphiány miatt.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink