Gyártók Külön céget alapít az akkugyártásra a VW

Külön céget alapít az akkugyártásra a VW

autopro.hu/P.B. | 2021.12.16 08:23

Külön céget alapít az akkugyártásra a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen európai részvénytársaságot (SE) hoz létre az akkumulátorokkal kapcsolatos tevékenységeire a nyersanyagok feldolgozásától az egységes Volkswagen-akkumulátor kifejlesztésén át az európai gigagyárak kezeléséig.

Hirdetés

Az újonnan alapított vállalat hatáskörébe az akkumulátorokkal kapcsolatos összes tevékenysége beletartozik majd a Volkswagennek, így még az újrahasznosítás is. A Csoport ezzel hatékony és jövőbiztos struktúrákat hoz létre a gyorsan növekvő akkumulátor üzletág számára a konszern közleménye szerint. A lépés része a VW azon stratégiájának, melynek célja a vezető elektromosautó-gyártóvá válás.

Thomas Schmall, a Volkswagen AG igazgatótanácsának tagja és a Volkswagen Components vezérigazgatója szerint a Volkswagen szeretne nagy teljesítményű, olcsó és fenntartható akkumulátorokat kínálni az ügyfeleinek.

Aktívnak kell lennünk az akkumulátor-értéklánc minden olyan szakaszában, amely kritikus a sikerhez. Most egyesítjük erőinket Salzgitterben azzal a céllal, hogy ösztönözzük az innovációt és biztosítsuk a legjobb partnerek támogatását új vállalatunk számára – mondta.

A riválisoktól igazolt szakemberekkel dolgozik a VW

Az új vállalatban Frank Blome irányítása alatt Soonho Ahn vezető szerepet tölt be az akkumulátorcellák fejlesztésében – Ahn az Apple-től érkezett, előtte az LG-nél és a Samsungnál is dolgozott. Kai Alexander Müller, a londoni Barclays Investment Bank munkatársa szintén átigazol Salzgitterbe, ahol a tőkepiacon és a részvénykutatásban szerzett pénzügyi tapasztalataival segíti a Volkswagent.

Mint ismert, a Volkswagen hat gigagyárat épít az akkumulátorok előállítása céljából Európában. Az első ilyen üzem Salzgitterben épül, és részben már működik is. Emellett Svédországban épít még gyárat a vállalat, valamint annyi bizonyos, hogy Spanyolországban és Kelet-Európában is lesz egy-egy gyár – ezek pontos helyszínét 2022 első felében jelöli ki a VW. Mind a hat gyárnak fel kell épülnie 2030-ig.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink