Gyártók Kulcsokkal tüntetett a Volkswagen ellen a Greenpeace

Kulcsokkal tüntetett a Volkswagen ellen a Greenpeace

autopro.hu/P.B. | 2021.05.31 09:19

Kulcsokkal tüntetett a Volkswagen ellen a Greenpeace

Fotó: facebook.com/volkswagen

Több száz kulcsot tulajdonítottak el a Greenpeace aktivistái az emdeni kikötőben álló Volkswagenekből, majd ezeket transzparensekkel együtt felvitték a Zugspitzére, Németország legmagasabb pontjára.

Május 26-án az emdeni kikötőben tárolt Volkswagenekből a Greenpeace aktivistái ellopták a kulcsokat, majd azokat összegyűjtve felvitték a 2962 méter magas Zugspitzére, Németország legmagasabb pontjára. A helyszín szimbolikus – a környezetvédők szerint a Volkswagen a lehetőségeihez mérten nem halad elég gyorsan az elektrifikációval. A tiltakozás helyszínéül egy gleccsert választottak, ezzel is felhívva a figyelmet a jégtakaró zsugorodására.

A békésen véget ért tüntetés helyszínén a német rendőrök mintegy 1500 Volkswagen-kulcsot foglaltak le zsákokban. A hatóságok lopás miatt indítottak eljárást az ügyben, de érdekesség, hogy a Volkswagen nem tett feljelentést – írja az Automobilwoche.

Nem ez volt az első eset a közelmúltban, amikor a Greenpeace német aktivistái a Volkswagen ellen tiltakoztak. Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a környezetvédők csalással vádolták meg a konszernt, szerintük nem valós adatokat adtak meg a 2020-as károsanyag-kibocsátásukról.

Annak ellenére, hogy a Volkswagen komoly elektromos offenzívába kezdett, a radikális környezetvédők szerint nem halad elég gyorsan az elektrifikációval a legnagyobb német autógyártó.

Kiemelt Partnereink