Gyártók Közösen teszi zöldebbé az akkumulátorokat a Hyundai és az SK Innovation

Közösen teszi zöldebbé az akkumulátorokat a Hyundai és az SK Innovation

autopro.hu/V.M. | 2020.09.09 12:23

Közösen teszi zöldebbé az akkumulátorokat a Hyundai és az SK Innovation

Fotó: Hyundai News

Új területekre terjeszti ki együttműködését a Hyundai Motor Csoport az SK Innovation akkumulátorgyártóval. A kettő koreai vállalat céljainak egyike olyan megoldások kidolgozása, amivel az elektromos autókba kerülő telepek előállítása és használata fenntarthatóbbá tehető.

Hirdetés

Az SK Innovation 2014 óta szállít akkumulátorokat a koreai autógyártónak, az új szerződés értelmében pedig a jövőben több területen is közösen fognak dolgozni. Ezek egyike az energiatároló egységek bérlése vagy lízingelése által megvalósuló akkumulátor mint szolgáltatás (Battery as a Service – BaaS) üzletmodellje, de a listán szerepel az életciklusuk végére ért telepek újrahasználata az elektromos hálózatba integrálva, illetve az akkuk újrahasznosítása is.

Az akkumulátorok lízingelésével egyébként egyre több autógyártó próbálkozik meg. Nemrég a kínai NIO mellett a szintén kínai Xpeng Motors is bejelentette, hogy az újszerű szolgáltatással fogja olcsóbbá tenni járműveit.

A Hyundai Motor Csoport elnöke, Youngcho Chi elmondta, hogy arra számítanak, a kooperáció jelentősen hozzá fog járulni a Hyundai és a Kia versenyképességének megerősítéséhez az elektromobilitás terén.

Egyre nő az együttműködések száma

A Hyundai az SK Innovation mellett más vállalatokkal, egyebek mellett a Korea Hydro & Nuclear Power Co. energiaipari vállalattal és a Hanwha Solutions anyagtechnológiai céggel is együttműködik az akkumulátorok újrahasználatában.

A Hyundai továbbá több startuppal is kooperál az elektromos járművek fejlesztése terén, a nyáron pedig egy nagyszabású versenyt is indított, aminek célja újabb partnerek felkutatása.

Kiemelt Partnereink