Gyártók A Xpeng Motors is lehetővé tenné az akkumulátorok lízingelését

A Xpeng Motors is lehetővé tenné az akkumulátorok lízingelését

autopro.hu/D.Á. | 2020.09.06 16:22

A Xpeng Motors is lehetővé tenné az akkumulátorok lízingelését

Fotó: Facebook/Xpeng Motors

Több gyártóhoz hasonlóan a Xpeng Motors is lehetőséget kínál majd autói akkumulátorának független finanszírozására, ezzel csökkentve a járművek vételárát, és több ember számára téve elérhetővé azokat.

Hirdetés

A kínai vállalat tervei szerint hét éves időtartam alatt havonta esedékes részletekben lehet majd fizetni az akkumulátorért. A lízingkonstrukció a G3-as SUV és a P7-es szedán egyes változataihoz lesz elérhető. A sémát jelenleg már tizenkét kínai városban teszteli a cég.

Nem új a koncepció

A koncepció ugyanaz, mint amit a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetségis használ. A cél, hogy az új autók vételárát lejjebb szállítsák. Jelenleg a G3 520i nagyjából 22,5 ezer euróba kerül, míg az akkumulátor megvétele nélkül 15,2 ezer euró körül alakulna az ára. A 96 eurós havi törlesztőrészlet mellett hét év eltelte után a vásárlóé lesz az akkumulátor, de így összességében valamennyivel többet fizetett autójáért. A P7-es esetében még nagyobb, 9250 euró a különbség az alap- és a csökkentett ár között, de a havi részlet magasabb, körülbelül 121 eurós lesz.

A Xpeng azokkal is számol, akik nem használnák ki autójuk teljes hatótávolságát. Ilyenkor lehetőség van arra, hogy egy alacsonyabb, 71 euró körüli havi díj mellett a gyártó szoftveresen lekorlátozza az akkumulátor kapacitását, amelynek feloldását az ügyfél bármikor kérheti, ha megfizeti az eredeti díjat.

Beelőzte a NIO

A szintén kínai NIO augusztusban jelentette be saját akkumulátorlízingelési konstrukcióját, amihez képest lényeges különbség, hogy míg esetükben az akkumulátor végig a cég tulajdonában marad, a Xpeng egységeit a hét év letelte után az ügyfél birtokolja. A Nio az arra kiépített állomásaiban cseréli ki vásárlói autóiban az akkumulátorokat, így nem indokolt, hogy azokat kiadja a kezéből, a két vállalat árai azonban így is hasonlóak: lízinggel a NIO autói 8,5 ezer euróval kerülnek kevesebbe, a havi díj 121 euró – közölte az electrive.com.

Kiemelt Partnereink