Gyártók Közösen csökkentené az akkumulátorok árát a Renault és a Nissan

Közösen csökkentené az akkumulátorok árát a Renault és a Nissan

autopro.hu/V.M. | 2021.05.12 08:21

Közösen csökkentené az akkumulátorok árát a Renault és a Nissan

Fotó: Renault Media

A még tavaly bemutatott terveknek megfelelően a Renault és a Nissan több területen is az együttműködés elmélyítésén dolgozik. Az egyik ilyen terület az elektromos hajtások, ahol közös akkumulátortechnológia használatával csökkentenék a költségeket.

Hirdetés

Az akkumulátorok az elektromos autók fejlesztésének egyik leginkább költségigényes, ugyanakkor kulcsfontosságú részét alkotják. A Renault és a Nissan számára egyúttal egy olyan terület, ahol megnyilvánultak több mint húsz évre visszanyúló szövetségük hiányosságai, ugyanis a telepeket egymástól függetlenül szerzik be.

A francia-japán páros elképzeléseiről, köztük az akkumulátorokkal kapcsolatos tervekről nemrég Luca de Meo, a Renault vezérigazgatója osztott meg részleteket a Financial Times autóipari konferenciáján.

„Ha az akkumulátorok terén sikerül előállnunk egy nagyon szinergikus megközelítéssel, a szövetség lesz valószínűleg az első, ami egymilliónál több, azonos akkumulátormodult használó autót ad el” – mondta el De Meo.

A Reuters cikke szerint a vállalatvezető továbbá kifejtette, hogy a Nissan és a Renault szorosan együttműködik a termelés és a beszerzés terén, hozzátéve, hogy az akkumulátormodulok az egyik dolog, amit szeretnének közösen használni.

A De Meo által mondottak jól illeszkednek a Renault és a Nissan tavaly májusban bemutatott átstrukturálási terveihez, melyek részét képezi a kettő gyártó és a Mitsubishi alkotta szövetségen belüli kooperáció erősítése. A megfogalmazott stratégia ugyanakkor a fejlesztési területeket is felosztotta a gyártók között azok kompetenciái alapján. A stratégia szerint az elektromos autók központi rendszerének fejlesztésében a Renault kapja a vezető szerepet.

Kiemelt Partnereink