Gyártók Közös vállalatban gyártanak e-autókat a Foxconn és a PTT

Közös vállalatban gyártanak e-autókat a Foxconn és a PTT

autopro.hu/P.B. | 2021.09.22 11:20

Közös vállalatban gyártanak e-autókat a Foxconn és a PTT

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

A Foxconn és a PTT az úgynevezett keleti gazdasági folyosóban (három tartomány különleges gazdasági övezete Thaiföld keleti részén) építi majd fel elektromosautó-gyárát. Az építkezés várhatóan két-három éven belül befejeződik.

Amint befejeződött az üzem építése, megkezdődik a Foxconn elektromos autóinak sorozatgyártása. Kezdetben évi 50 ezer, később akár évi 150 ezer autó is lehet a gyártási volumen.

A Foxconn és a PTT közös vállalatának létrehozását már többször bejelentették - június eleje óta a két partner már közös elektromos platformot is fejleszt, amely hardver- és szoftverszolgáltatásokat is tartalmaz, ám ennek részleteit még nem árulták el.

Komoly tervek

Az együttműködés technológiai platformja a Foxconn által vezetett MIH ipari szövetségre épül, amely a bejelentés szerint költséghatékony megoldásokat kínál majd az autógyártók számára elektromos autók előállításához, sőt, a Foxconn ezt tenné meg „az elektromos autók Android-rendszerévé”.

A tajvani Foxconn tervei szerint 2025 és 2027 között már tíz százalékban fedezi majd a világ elektromos autóiparának alkatrészbeszállítói és szolgáltatási igényét, köszönhetően annak a technológiai tudásnak, amire a világ legnagyobb elektronikai alkatrész beszállítójaként szert tett.

Kiemelt Partnereink