Gyártók Közös akkugyárat épít a Hyundai és az SK On

Közös akkugyárat épít a Hyundai és az SK On

autopro.hu/V.M. | 2022.12.12 11:21

Közös akkugyárat épít a Hyundai és az SK On

Fotó: Hyundai Media Center

A kettő koreai vállalat az Egyesült Államokban, Georgia államban fog együtt felépíteni egy akkumulátorcellákat készítő üzemet, mely a Hyundai amerikai autógyárait fogja kiszolgálni.

Hirdetés

A Hyundai és az SK On az üzemépítés bejelentését megelőzően szándéknyilatkozatot írt alá a közös gyár építéséről. Ahogy akkor, úgy most sem ismert még minden részlet a projektről.

Amit ebben a fázisban tudni lehet, az az, hogy hivatalos becslések szerint a Bartow megyében felépülő egység mintegy 3500 munkahelyet teremt, illetve 4-5 milliárd dollár befektetésével valósul meg.

A termelés 2025-ben veszi kezdetét. Ekkortól az üzem képes lesz akkumulátorokkal ellátni a Hyundai szintén Georgia államban épülő új villanyautó-gyárát, amit 5,54 milliárd dollárból húznak fel.

Korábbi sajtóértesülések szerint a Hyundai az LG Energy Solutionnel is felépítene kettő akkumulátorgyárat Georgia államban. Ezek egyenként 35 gigawattóra termelési kapacitással rendelkeznének.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink