Gyártók Közel másfélmillió autót hív vissza a Stellantis

Közel másfélmillió autót hív vissza a Stellantis

autopro.hu/P.B. | 2022.12.13 15:22

Közel másfélmillió autót hív vissza a Stellantis

Fotó: Stellantis Media

A Stellantis december 13-án jelentette be, hogy 1,4 millió pickupot hív vissza, mert előfordulhat, hogy a csomagtérajtó nem záródik megfelelően, és így útközben kinyílhat. A visszahívási akció globális szintű.

Hirdetés

Az autógyártó tájékoztatása szerint a visszahívás a 2019-től 2022-ig terjedő évjáratú Ram 1500, 2500 és 3500 típusú modellekre vonatkozik. A cég tájékoztatása szerint nem tudnak balesetekről vagy sérülésekről, de több mint 800 garanciális igényről és egyéb, a problémával kapcsolatos bejelentésről számoltak be. A kereskedők megvizsgálják a csomagtérajtó ütközőjének és a dobozreteszhez való igazítását, és szükség esetén módosítják – közölte a Stellantis.

A visszahívásban érintett autók zöme az Egyesült Államokban található, az 1,4 millió járműből több mint 1,23 millió példány amerikai illetőségű. További 120 ezer kanadai és 26 ezer mexikói autó érintett, míg Észak-Amerikán kívül összesen 27 ezer autót hívnak vissza.

Az Egyesült Államok Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatala szerint a csomagtérajtó nem szándékos kinyitása vezetés közben a rögzítetlen rakomány elvesztéséhez vezethet, ami potenciálisan közúti veszélyt jelenthet, és növeli a balesetek kockázatát – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink